طرز تهیه استانبولی پلو
استانبولی پلو یکی از غذاهای خوشمزه و ساده ایرانی است که در شهرهای
مختلف کشور با مواد بسیار متنوعی تهیه می شود. در این اموزش شما را با تهیه
پخت استانبولی گوجه و سیب زمینی آشنا می کنیم.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۴ پیمانه |
گوجه فرنگی | ۵ عدد |
سیب زمینی | ۱ عدد |
پیاز | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذا خوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
روغن و زردچوبه | به اندازه کافی |
دستور پخت استانبولی پلو
مرحله اول
ابتدا برنج را چندین مرتبه می شوییم تا آب آن زلال شود و بعد روی برنج
آب گرم می ریزیم به حدی که تا یک بند انگشت فاصله سطح برنج و روی آب باشد و
اجازه می دهیم تا خیس بخورد.گوجه فرنگی ها را می شوییم و روی تخته
آشپزخانه در اندازه متوسط خرد می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله دوم
پیازها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می
کنیم و در قابلمه ای که برای تهیه استانبولی تدارک دیده ایم روغن می ریزیم و
روی حرارت کم قرار می دهیم تا کمی داغ شود و پیازها را داخل قابلمه می
ریزیم و تفت می دهیم تا کمی سبک شوند.
مرحله سوم
بعد اجازه می دهیم تا طلایی و سرخ شوند و رب گوجه فرنگی را اضافه می
کنیم و به مدت ۱ دقیقه تفت می دهیم و تا روغن نیز کاملا قرمز شود و بعد
گوجه فرنگی های خرد شده را اضافه می کنیم و زردچوبه ،نمک و فلفل روی مواد
می پاشیم و تفت می دهیم.
همچنین ببینید : طرز تهیه سوتی پلو تبریزی
مرحله چهارم
سپس حرارت را ملایم می کنیم تا گوجه فرنگی ها نیز نرم و پخت شوند.سیب
زمینی را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و
در کاسه ای می ریزیم و تا روی سیب زمینی ها آب سرد می ریزیم تا سیاه
نشوند.
مرحله پنجم
گوجه فرنگی ها که نرم و پخته شدند برنج را همراه با آب داخلش به مواد
داخل قابلمه اضافه می کنیم و ۱ پیمانه آب گرم نیز به غذا اضافه می کنیم و
با قاشق آرام مواد را یکبار هم می زنیم و اجازه می دهیم تا مواد به جوش
بیایند.
مرحله ششم
زمانیکه مواد به جوش آمدن سیب زمینی ها را با همان آب داخل کاسه به غذا
اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا سیب زمین ها تقریبا بپزند و آب غذا بخار
شود.گه گاه غذا را آرام هم می زنیم تا ته نگیرد.موقعیکه آب غذا بخار شد
برنج را در وسط قابلمه جمع می کنیم.
مرحله هفتم
حالا قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و شعله پخش کن را روی شعله می
گذاریم و قابلمه را روی آن می گذاریم و درب قابلمه را می گذاریم تا با
حرارت ملایم غذا بپزد.حدودا ۳۰ دقیقه دیگر استانبولی آماده است.استانبولی
را در دیس می کشیم و با سالاد شیرازی نوش جان کنید.