طرز تهیه لازانیا با سس بشامل و گوشت چرخ کرده
لازانیا نوعی پاستای ورقه ای بسیار محبوب و پرطرفدار در سراسر جهان محسوب می شود که با دستورهای متنوعی تهیه می شود. دستور اصلی لازانیا با موادی مانند گوشت چرخ کرده، قارچ و سس بشامل تهیه می شود، البته دستورهای فراوانی برای این غذا موجو است و آنرا با گوشت مرغ و یا حتی بدون گوشت هم درست می کنند. این غذای خوشمزه هم مانند دیگر پاستاها و ماکارونی های محبوب در جهان اصالتی ایتالیایی دارد. این آموزش یکی از محبوب ترین دستورهای پخت لازانیا می باشد که به لازانیای قالبی شهرت یافته است، البته برای تهیه این غذا به صورت تک نفره می توانیم از دستورهایی مثل لازانیای لوله ای استفاده کنیم، برای مشاهده این آموزش آشپزی ایتالیایی در ادامه با وبلاگ شتر مرغ همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
- شیر ۱ لیوان
- آرد سفید ۱ قاشق غذاخوری
- کره ۲۵ گرم
- نمک و جوز هندی نوک قاشق چایخوری
دستور تهیه سس لازانیا
مرحله اول
برای تهیه سس لازانیا یا همان سس سفید بشامل ابتدا کره و شیر را از یخچال خارج کنید تا با دما محیط هماهنگ شوند. در ادامه آرد سفید را دو مرتبه الک کنید ( بهتر است از آرد شیرینی پزی استفاده کنید ) سپس در یک تابه مناسب روی حرارت ملایم تفت دهید تا خامی آرد گرفته شود.
مرحله دوم
در این مرحله کره را داخل یک ظرف گود مانند شیرداغ کن قرار دهید و روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید تا کره ذوب شود سپس آردی را که در مرحله یک تفت دادید را به کره اضافه کنید و کمی تفت دهید سپس نمک و جوزهندی را اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا مخلوط کره و آرد کارملی رنگ شود.
مرحله سوم
در این مرحله شیر را که هم دمای محییط شده است را کم کم به مخلوط آرد و کره اضافه کتید و مواد را به صورت متداوم هم بزنید تا سس به غلظت کافی برسد. زمانی که سس به غلظت کافی رسید آنرا از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.
مواد لازم برای ۴ نفر
- ورق لازانیا ۱ بسته
- گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
- پنیر پیتزا ۱۵۰ گرم
- قارچ ۱۰۰ گرم
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- پیاز ۲ عدد متوسط
- سیر ۲ حبه
- فلفل دلمه ای ۱ عدد
- روغن و آویشن به اندازه کافی
- نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
دستور پخت لازانیا
مرحله اول
برای تهیه لازانیای خوشمزه ایرانی ابتدا بهتر است فر را روشن کنید تا زمان اماده شدن لازانیا برای گرم شدن فر معطل نشوید ؛ برای این منظور فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. در ادامه باید مواد میانی لازانیا را اماده کنیم.
مرحله دوم
برای این منظور فلفل دلمه ای و قارچ را به صورت نگینی ریز خرد کنید و کنار بگذارید. در ادامه پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید و به همراه کمی روغن مایع در یک تابه جادار کمی تفت دهید تا پیاز کاملا نرم و سبک شود.
مرحله سوم
حالا سیرها را هم به صورت خیلی ریز خرد کنید ( یا رنده کنید ) و به پیاز اضافه کنید ، پس از کمی تفت دادن گوشت چرخ کرده را به مخلوط سیر و پیاز اضافه کنید. گوشت چرخ کرده را خوب تفت دهید تا تغییر رنگ دهد و سرخ شود.
مرحله چهارم
در ادامه قارچ و فلفل دلمه ای را اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا قارچ و فلفل دلمه ای نیز سرخ شوند. در ادامه رب گوجه فرنگی را به همراه کمی آویشن به مواد اضافه کنید و خوب تفت دهید تا طعم بوی خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود و به طور کامل سرخ شود.
مرحله پنجم
پس از اینکه مواد را خوب تفت دادید یک لیوان آب به تابه اضافه کنید و درب تابه را بگذارید تا گوشت با حرارت ملایم بپزد. تابه باید تا زمانی که آب به طور کامل تبخیر شود روی حرارت بماند. پس از اینکه مایه لازانیا اماده شد آنرا کنار بگذارید و به سراغ اماده کردن ورقه های لازانیا بروید.
مرحله ششم
ورق های لازانیا را نیاز نیست در آب جوش قرار دهید کافیست یک ظرف جادار را پر از آب ولرم کنید و ورقه های لازانیا را به مدت ۳ دقیقه در ظرف قرار دهید تا نرم شوند. بهتر است ورقه های لازانیا را یک به یک داخل ظرف قرار دهید تا هنگام نرم شدن به هم نچسبند.
مرحله هفتم
پس از اینکه ورقه های لازانیا آماده شد یک ظرف مناسب مثل پیرکس انتخاب کنید و کف و بدنه داخلی آنرا با روغن مایع چرب کنید. در ادامه مقداری از سس بشامل کف ظرف بریزید به طوری که سس بشامل کف ظرف را بپوشاند.
مرحله هشتم
در این مرحله یکی از ورقه های لازانیا را کف ظرف روی سس بشامل قرار می دهیم و مقداری از مایه گوشت چرخ کرده روی ورقه لازانیا می ریزیم و آنرا با پشت قاشق صاف می کنیم تا در تمام نقاط ورقه لازانیا به طور مساوی پخش شود.
مرحله نهم
نکته مهم در این مرحله این است که بهتر است به جای اینکه مقداری زیاد از مایه گوشت بین هر لایه لازانیا قرار دهید ، تعداد لایه های لازانیا را بیشتر کنید تا پس از پخت در هنگام برش زدن مایه لازانیا از بین ورقه ها خارج نشود.
مرحله دهم
پس از اینکه گوشت را روی روقه لازانیا پخش کردید مقداری سس بشامل روی گوشت بریزید و در ادامه کمی پنیر پیتزا برای چسبندگی ورقه های بهم روی سس بشامل بریزید. به همین ترتیب ظرف را با ورقه های لازانیا ، مایه گوشت ، سس بشامل و پنیر پیتزا پر کنید.
مرحله یازدهم
در پایان یک ورقه لازانیا باید روی ظرف قرار بگیرد که روی انرا با سس فراوان بشامل پر کنید تا در هنگام پخت خشک شنود سپس روی لازانیا را با پنیر پیتزای فراوان پوشش دهید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه داخل فر که از قبل گرم شده است قرار دهید تا لازانیا آماده سرو شود.
دستور دوم : لازانیا حرفه ای
مناسب برای ۴ تا ۶ نفر
مواد لازم:
- یک بسته ۳۰۰ گرمی لازانیا
- چند تکه قارچ
- ۷۰ گرم پنیر اِمنتال یا گودا
مواد لازم برای تهیه سس بشامل:
- ۱ لیوان شیر
- ۵۰ گرم آرد
- مقدار کمی جوز هندی تازه
مواد لازم برای تهیه سس گوشت:
- ۲۵۰ گرم گوشت گوساله چرخ کرده
- ۱ عدد هویج
- ۱ عدد پیاز
- ۱ عدد ساقه کرفس
- نصف لیوان ماءالشعیر
- ۲۰۰ گرم گوجه فرنگی پوست کنده و له شده
- مقداری روغن زیتون
روش تهیه سس گوشت:
محبوبیت این پاستا به دلیل بینظیر بودن سس گوشت آن است. برای تهیه سس گوشت به صورت زیر عمل میکنیم: هویج، پیاز و ساقه کرفس را خرد کرده و به آرامی با ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری روغن زیتون در تابهای سرخ میکنیم. سپس گوشت چرخکرده را اضافه و همراه با بقیه مواد سرخ میکنیم.
ماءالشعیر را به مواد اضافه کرده و اجازه میدهیم با شعله متوسط بجوشد. به مقدار دلخواه نمک و فلفل میزنیم. در انتها گوجه فرنگی له شده و در صورت تمایل یک تا دو قاشق رب گوجه فرنگی را اضافه میکنیم. با این روش سسمان با عصاره گوشتی که توسط نمک خارج میشود پخته شده و طعم بینظیری میگیرد. مراقب باشید که سس خشک نشود. در غیر اینصورت میتوانید کمی آب گوشت به آن اضافه کنید.
روش تهیه سس بشامل:
در ماهیتابهای ۴۰ گرم کره را روی شعله کم آب میکنیم. سپس آرد را کم کم اضافه کرده و مدام هم میزنیم تا طلایی شود. شیر را کم کم اضافه کرده و هم میزنیم. به مقدار دلخواه نمک، فلفل و جوز هندی اضافه میکنیم. وقتی سس غلیظ شد از روی اجاق بر میداریم.
آماده کردن لازانیا:
مقدار ۳۰۰ گرم لازانیا را به آرامی و تک تک به ۲ لیتر آب در حال جوش دارای مقداری نمک و روغن اضافه و پس از ۱۰ - ۸ دقیقه با آب سرد آبکش میکنیم. کف ظرف نسوز یا پیرکس را با کره چرب میکنیم ویک لایه لازانیا کف آن میچینیم. روی این لایه سس گوشت و سپس سس بشامل و تکههای متوسط قارچ قرار میدهیم. به همین ترتیب، لایه لایه لازانیا و سسها را در ظرف میچینیم. در انتها پنیر را اضافه میکنیم. روی ظرف فویل میکشیم. ظرف را به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه درون فر ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار میدهیم. برای طلایی شدن روی لازانیا، میتوانیم بعد از ۲۵ دقیقه فویل را از روی ظرف برداریم و ۵ دقیقه بدون فویل درون فر قرار دهیم.
دستور سوم : لازانیا کلاسیک
مواد لازم
- ورقههای لازانیا 150 گرم
- گوشت چرخ کرده 500 گرم
- گوجه فرنگی 1 کیلو
- هویچ 2 عدد
- پیاز 1 عدد
- سیر 1 حبه
- پونه کوهی 2 قاشق چایخوری
- پنیر پارمژان 100 گرم رنده شده
- جوزهندی کمی
- نمک و فلفل به میزان لازم
- روغن زیتون به میزان لازم
برای سس لازانیا :
شیر نیم لیتر
کره 50 گرم
آرد سفید 50 گرم
مرحله اول :
هویچها، سیر و پیاز را پس از پوست گرفتن، کاملا خرد و ریز کنید. مقداری روغن زیتون را در تابهای مناسب بریزد تا گرم شود. سپس سبزیجات خرد شده در آن تفت دهید. سبزیجات خرد شده که کمی تفت خورد و نرم شدند، گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کنید تا با سایر مواد طبخ شوند. به این مواد نمک و فلفل بزنید.
مرحله دوم :
پس از تفت دادن گوشت چرخ کرده، حال نوبت اضافه کردن گوجه فرنگی رنده شده است. توجه داشته باشید اگر گوجهها را رنده یا در میکسر مخلوط میکنید به هیچ عنوان پوست نداشته باشند. پونه کوهی و کمی جوز هندی را نیز به مواد اولیه بیافزائید. اجازه دهید تا گوجهها با سایر مواد کمی طبخ شوند و آب گوجهها کم شود.
مرحله سوم :
سس لازانیا همان سس بشامل است که درست کردن آن آسان اما نیازمند کمی دقت است. کره را در تابهای مناسب روی حرارت ملایم بگذارید تا باز شود. سپس آرد را به کره اضافه کنید و مداوم هم بزنید تا کره و آرد با هم مخلوط شوند و تفت بخورند. شیر را به تابه اضافه کنید و بصورت آهسته و پیوسته هم بزنید تا سس کمی غلیظ شود. توجه کنید که اگر سس را غلیظ بردارید پس از سرد شدن کاملا سفت میشود. در انتها به سس نمک و فلفل بزنید.
مرحله چهارم :
ورقههای لازانیا را طبق دستور روی بسته آماده کنید. ظرف مناسبی را برای چیدن و تهیه لازانیا انتخاب کنید. کف ظرف را با مقدار کمی سس چرب کنید. سپس یک لایه ورقههای لازانیا، روی آن مواد گوشت و سبزیجات لازانیا، سس لازانیا و دوباره ورقههای لازانیا بچینید. این ترتیب را ادامه دهید تا ظرف پر شود. لایه آخر باید ورقههای لازانیا باشد. پنیر پارمژان را روی آن بریزد. ظرف را درون فر قرار دهید، تا به مدت 30 دقیقه در دمای 180 درجه سانتی گراد بپزد.
نکات :
برخی به جای سس بشامل از مقدار کمی پنیر پیتزا یا موزارلا رنده شده در لابهلای ظرف لازانیای خود استفاده میکنند. اما از سس مایونز هرگز نباید استفاده کرد. برای اینکه سس لازانیا طعم بهتری داشته باشد، بجای آرد سفید از آرد ذرت استفاده کنید. استفاده از مواد اولیه متفاوت در تهیه مایه لازانیا کاملا اختیاری است.اما جهت حفظ اصالت دستور، پیشنهاد میکنیم از همین مواد اولیه استفاده کنید.
مطالب مرتبط :
- spaghetti recipe
- طرز تهیه پیتزا پپرونی امریکایی تند و خوشمزه
- طرز تهیه شامی کباب سنندجی خوشمزه
- طرز تهیه پاستا خانگی ایتالیایی ساده آلفردو رستورانی با چیکن
منابع :
- chishi.ir
- makpasta.com
- foodculture.ir