طرز تهیه خورش ماست
خورش ماست یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار شهر اصفهان است که در این شهر بیشتر از این غذا به عنوان دسر استفاده می شود.
همچنین ببینید : طرز تهیه خورش مرغ رستورانی غلیظ
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت گردن گوسفند | ۲۵۰ گرم |
شکر | نصف پیمانه |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
ماست پر چرب | ۳ پیمانه |
خلال بادام | ۱ قاشق غذاخوری |
مغز گردو | ۱ قاشق غذاخوری |
گلاب | ۱ قاشق سوپخوری |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق سوپخوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
زردچوبه و روغن | به اندازه کافی |
خلال پسته و زرشک | برای تزیین |
دستور پخت خورش ماست
مرحله اول
ابتدا قابلمه ای متناسب با مقدار گوشت را انتخاب می کنیم و آب را پر از آب می کنیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و از وسط نصف می کنیم و همراه گوشت گردن داخل قابلمه قرار می دهیم.
مرحله دوم
سپس کمی زردچوبه نیز به گوشت اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را ابتدا زیاد می کنیم تا آب داخل قابلمه به جوش بیاید و بعد حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا به مرور زمان خوب گوشت پخته شود.
مرحله سوم
سپس گوشت که پخته شد شعله را خاموش می کنیم و گوشت گردن را داخل صافی قرار می دهیم و کنار می گذاریم تا خنک شود و بعد گوشت ها را از استخوان ها جدا می کنیم و داخل قابلمه ای می ریزیم و خوب گوشت را می کوبیم تا کشدار شود و رنگ آن به سفیدی بزند.
همچنین ببینید : طرز تهیه خورشت فسنجون شمالی
مرحله چهارم
این قسمت مهمترین فوت داشتن خورش ماست خوب و کشدار است. آنوقت در قابلمه ای ماست را می ریزیم و شکر را به آن می افزاییم و خوب با همزن دستی مواد را مخلوط می کنیم و قابلمه را روی حرارت ملایم می گذاریم.
مرحله پنجم
سپس با قاشق مداوم هم می زنیم تا ماست شروع کند به زدن حباب و جوش زدن که بهترین زمان برای افزودن گوشت کوبیده شده به مواد داخل قابلمه است که اضافه می کنیم و خوب مواد را مخلوط می کنیم تا یکدست شوند.
مرحله ششم
سپس مغز گردو ،خلال بادام،گلاب،زعفران دم کرده و کمی نمک را نیز می افزاییم و مجددا مواد را مخلوط می کنیم. هر چند دقیقه یکبار مواد را مخلوط می کنیم.پس از اینکه خورش ماست به غلظت رسید شعله را خاموش می کنیم و خورش را در ظرف مورد نظر می کشیم و کمی که خنک تر شد با زرشک و پسته آن را تزئین می کنیم.
همچنین ببینید : طرز تهیه خورش قیمه خوشرنگ
مرحله هفتم
اصل این خورشت را باید به مدت ۱۲ ساعت داخل یخچال قرار بدهیم و بعد سرو کنیم.می توانید به جای گوشت قرمز از ۴۰۰ گرم گوشت مرغبه صورت جایگزین استفاده کنید و همین طور از خامه و زرده تخم مرغ نیز داخل خورش ماست می توانید استفاده کنید که بستگی به ذائقه شما دارد.نوش جان